Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
(1)
Autor
Tomaszewska-Bolałek Magdalena
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kultura stołu
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Tradycje kulinarne Polski / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - Warszawa : Hanami, 2023. - 350, [2] s. : il. ; 24 cm.
Od kuchni dawnych Słowian po współczesną. „Tradycje kulinarne Polski” to opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Książka wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. W publikacji nie zabrakło bogatej kuchni sarmackiej czy pełnego przekroju regionalnych. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej oraz dziewiętnaście prostych przepisów na dania z różnych części Polski. „Tradycje kulinarne Polski” to kolejna książka poświęcona kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej