72909
Book
In basket
Dookoła smaków : podróże kulinarne szefa Wincentego / [tekst ÚStepánka Sekaninová ; il. Jakub Cenkl ; przekł. Piotr Salewski]. - Gdańsk : Adamada, 2019. - [38] s. złożonych : il. ; 24x27 cm + podręcznik dla kuchcika : przepisy i rady ([16] stron : ilustracje ; 22 cm).
Pachnąca morzem i pomarańczami hiszpańska paella albo wietnamska zupa pho pełna makaronu ryżowego, imbiru i papryczek chilli. Somalijskie cambuulo z ryżem i fasolą w sosie pomidorowym z dodatkiem kilku kropel oleju sezamowego, a może australijski ferburger z sarniną i śliwkowym chutney. Meksykańskie empadenas wypełnione chorizo i chilli lub kanadyjskie poutine, czyli dwukrotnie smażone frytki w sosie pieczeniowym ze skrzypiącym serem i szarpaną wołowiną. Cieknie Wam już ślinka? Nie traćcie czasu i ruszajcie za szefem Wincentym odkrywać smaki świata (i uczyć się gotować). Smacznego!
Availability:
ODDZIAŁ DLA DZIECI
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Podróże kulinarne szefa Wincentego
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again