72271
Książka
W koszyku
(Dobra Kuchnia)
Zbiór przepisów na charakterystyczne dla Kaszub potrawy, dzięki którym, niezależnie od miejsca zamieszkania, każdy będzie mógł mieć w domu kawałek Pomorza. Regionalna sztuka kulinarna w Polsce przez lata ulegała wielu wpływom. Nie inaczej rzecz miała się z odchodzącą powoli w zapomnienie, choć niezwykle wartościową, kuchnią kaszubską. Wyraźnie widoczne jest tutaj oddziaływanie Niemców i Szwedów, a także specyficzne uwarunkowania geograficzne. Na kaszubskich stołach królują ryby - począwszy od śledzi przez szproty, flądry, łososie skończywszy na dorszach. Obecne są również takie potrawy jak zylce, gęsia okrasa oraz bulwy z kwaśnym mlekiem i szpyrkami.
Status dostępności:
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 1 (PRZECHOWO)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 3 (GRUCZNO)
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 4 (CZAPLE)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 5 - DOROŚLI
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej