72982
Book
In basket
Obszerne, nowoczesne wydanie encyklopedyczne, prezentujące szeroką wiedzę kulinarną z zakresu kuchni polskiej i międzynarodowej. Książka zawiera ponad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie oraz około 1100 kolorowych ilustracji, zapoznaje ze składnikami zarówno klasycznych dań, jak też tymi, które pozwalają na przyrządzenie „modnych” potraw z kuchni różnych narodów. Hasła zostały uzupełnione wskazówkami dotyczącymi metod przyrządzania oraz informacjami na temat przepisów prawa dotyczących bezpieczeństwa żywnosci i żywienia. Potrawy godne szczególnej uwagi oraz sposób ich przyrzadzania przedstawiono w formie przepisów w ramkach. Leksykon adresowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają kształcenie w branży gastronomicznej, oraz tych, które już pracują zawodowo, do pracowników gastronomii, techników żywienia i osób pracujących w handlu artykułami spożywczymi – oraz do wszystkich, którzy chętnie gotują i pasjonują się sztuką kulinarną.
Availability:
CZYTELNIA GŁÓWNA
Copies are only available in the library: sygn. 64 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again